Bekijk onze nieuwe WCS Poster "Skin Tears: Iedereen weet hoe het moet, maar wie doet het al goed?".

Meer info

Werkgroepen

WCS Werkgroepwerking

WCS Belgiƫ biedt haar werkgroepleden via intervisiemomenten, opleidings- en netwerkdagen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren in de wondzorg en om een wondzorgnetwerk uit te bouwen. WCS biedt ruimte om te delen waar je mee bezig bent en te leren van elkaar.

Ook kunnen werkgroepleden samen dingen ontwikkelen via ad hoc werkgroepen. We organiseren twee ad hoc werkgroepen per jaar waarbij wordt gewerkt rond actuele wondzorgthema's. Vanuit deze werkgroep wordt rond elk thema een praktische richtlijn of poster ontwikkeld die bruikbaar is voor elk van ons in de dagelijkse praktijk. Deze informatie zal ook verspreid worden door de organisatie van wondzorgevents, workshops en publicaties en zal ook terug te vinden zijn op deze website.

De verwachting van een werkgroeplid is dat je je engageert om de werking van WCS mee te dragen en mee te werken aan de verschillende opleidingen en werkgroepen die WCS organiseert. Anderzijds ondersteun of participeer je ook aan de wondzorgevents en het tweejaarlijkse WCS congres.

Ben je een zorgverlener met expertise in de wondzorg en heb je hiervoor interesse? Dan kan je je kandidaat stellen om WCS werkgroeplid te worden. Dit kan door een schriftelijke motivatie te richten aan een van de bestuursleden of via het contactformulier.

Is je interesse geprikkeld, maar lijkt dit voor jou net een stapje te ver? Neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina over het regionaal overlegplatform.

WCS Werkgroepleden

Onderstaande werkgroepleden zijn momenteel verbonden aan WCS Belgiƫ:

Naam Instelling Plaats
Ausloos Katrien Imelda vzw Bonheiden
Busschots Ellen UZ Leuven Leuven
Calmeyn Klaas AZ Delta Roeselare
Claessen Hilde Wit-Gele Kruis Antwerpen
Cortebeeck Koen GZA Ziekenhuizen Antwerpen
de Graaf Annelies UZ Leuven Leuven
Decavele Lieven Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis Aalst
Dekeysere Marleen Eerstelijnszorg Kortrijk
Duboccage Guy Eerstelijnszorg Menen
Goffin Ruud St. Trudo Ziekenthuis Sint-Truiden
Himpe Marie-Line AZ Groeninge Kortrijk
Lescrauwaet Lisa Ziekenhuis Oost-Limburg Genk
Nys Magali RZ Heilig Hart Tienen
Smet Steven UZ Gent Gent
Spinnael Jeanine UZ Brussel Brussel
Stijven Suzanne Wit-Gele Kruis Limburg
Van Bever Leen JESSA Ziekenhuis Hasselt
Van den Bulck Ilde AZ Sint-Maarten Duffel
Vlayen Sonja UZ Antwerpen Antwerpen
Vandergheynst Nathalie AZ Maria Middelares Gent
Verpaelst Nele Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen
Weedaege Heidi VIVES Hogeschool Kortrijk
Weyler Danny Ziekenhuis Netwerk Antwerpen Antwerpen
v.l.n.r. Ellen Busschots - Koen Cortebeeck - Jeanine Spinnael - Eric Roovers - Valerie Hanssens - Roald Nelissen - Annelies de Graaf - Danny Weyler -Kristel Schols - Kris Bernaerts - Steven Smet - Adina Toppets - Michiel Claes - Nathalie Vandergheynst - Guy Duboccage - Ruud Goffin - Hilde Claessen

Niet op de foto: Katrien Ausloos - Klaas Calmeyn - Lieven Decavele - Marleen Dekeysere - Marie-Line Himpe - Lisa Lescrauwaet - Magali Nys - Suzanne Stijven - Leen Van Bever - Ilde Van den Bulck - Sonja Vlayen - Nele Verpaelst - Heidi Weedeage