Waar kan je het getuigschrift “referentieverpleegkundige inzake wondzorg” gebruiken?
- Voor je eigen bekwaming als verpleegkundige
- Je krijgt hierdoor een aangepast RIZIV-nummer wat je bekwaming aanduidt. Na behalen van dit getuigschrift dien je steeds zelf je aangepast nummer aan te vragen bij het RIZIV.
- Is het getuigschrift behaald, dan stelt het RIZIV dat je erover moet waken dat je je beroepskennis en -bekwamingen onderhoudt en ontwikkelt via een permanente opleiding in de wondzorg (zie RIZIV richtlijn punt 4 enkele beschikkingen).
- In de thuiszorg is het mogelijk om met dit getuigschrift en aangepast RIZIV-nummer een nomenclatuurcode aan te rekenen voor advies wondzorg. De voorwaarden voor het aanrekenen van een advies wondzorg in de thuisverpleging:
- Het advies kan enkel aangerekend worden bij “specifieke wondzorg”. Omschrijving “specifieke wondzorg” via deze link RIZIV: nomenclatuur thuisverpleging De omschrijving ikv wondzorg start op pagina 39.
- De vraag moet komen van de verpleegkundige die de specifieke wondzorg attesteert (nomenclatuur thuisverpleging pagina 39 – 40 – 41).
- Je het bezoek samen doet met de verpleegkundige die de specifieke wondzorg attesteert (nomenclatuur thuisverpleging pagina 39 – 40 – 41).
- U zelf geen vaste verpleegkundige bent van de te bezoeken patiënt :link RIZIV: organisatie adviesbezoek wondzorg
- Het aanrekenen van deze code kan enkel 3 maal per kalenderjaar waarvan maximaal 1 keer per kalendermaand (nomenclatuur thuisverpleging pagina 39 – 40 – 41)
- De volledige richtlijn van het RIZIV vindt u via deze link: RIZIV-richtlijn referentieverpleegkundigen wondzorg