#Homepage Teaser: in de kijker

 

WCS Kenniscentrum Wondzorg (WCS) lanceert digitaal Wondenboek

Het bekende WCS Wondenboek wordt op 1 september 2020 gelanceerd in een digitale versie, zowel als app als online via de website van  WCS Nederland: www.wcs.nl

Sinds 1990, exact 30 jaar geleden, is het WCS Wondenboek een begrip in wondzorg Nederland en België.

Het boek is opgebouwd uit diverse inhoudelijke hoofdstukken, zoals bij voorbeeld decubitus, ulcus cruris, brandwonden en een hoofdstuk met een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare producten binnen de wondzorg. In België kunnen de benamingen van de producten evenwel verschillend zijn.

Elke twee jaar verscheen er een herdruk, waarbij alle hoofdstukken werden geactualiseerd.
En daar zat nou juist het manco, zegt René Baljon, voorzitter van WCS-NL.
Het is niet meer van deze tijd dat je twee jaar moet wachten op actuele informatie.

Vandaar dat we overgegaan zijn naar een digitale versie die continu actueel gehouden wordt door een speciale Wondenboek redactieraad.

En zoals het een kenniscentrum betaamt, hebben we besloten het nieuwe digitale Wondenboek kosteloos beschikbaar te stellen voor alle zorgverleners. Daarmee hopen we een impuls te geven aan het verbreden van kennis op het gebied van de wondzorg.

De app van het Wondenboek is vanaf 1 september aanstaande zowel verkrijgbaar in IOS (Apple) als Android (Google).

 

Voor wie toch nog een allerlaatste echt papieren wondenboek wenst aan te schaffen: er zijn er nog enkele in voorraad op het secretariaat van WCS België. Desgewenst kan u het bestellen aan halve prijs via het contactformulier.