WOUNDCARE CONSULTANT SOCIETY

Webinar: het beheer van skin tears: evidenced- based practice

Datum: 6 oktober 2020

Tijd: 12:00

In ons nieuwste webinar deelt Dr. Kevin Woo, specialist in geavanceerde wondzorg en professor aan de Queen’s University School of Nursing, de resultaten van zijn recente 126-patiëntenstudie (RCT) die de effectiviteit van zachte siliconenverbanden bij het genezen van skin tears onderzocht in vergelijking met lokale best practices waarbij zachte siliconenverbanden niet worden gebruikt. De studie naar skin tears toonde aan dat de verbandkeuze een significante invloed heeft op de patiëntresultaten. Dr. Woo zal ook toelichten hoe dat komt.

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de grote uitdagingen van skin tears als wondtype. Vaak worden ze over het hoofd gezien, verkeerd gediagnosticeerd en verkeerd behandeld. Skin tears zijn acute wonden die niet altijd als dusdanig herkenbaar zijn. Als een skin tear niet wordt gediagnosticeerd, kunnen er complicaties ontstaan waardoor de wonde toeneemt en duurder wordt om te behandelen, terwijl het langer duurt om te genezen en de levenskwaliteit van de patiënt nadelig beïnvloed wordt. Dr. Woo volgt een empirisch onderbouwde benadering van skin tears en verbandkeuzes en deelt zijn klinische kennis als onderdeel van dit webinar.

inschrijven kan via: https://event.on24.com/eventRegistration/EventLobbyServlet?target=reg20.jsp&partnerref=email-nl-be&eventid=2624862&sessionid=1&key=CD0F4AB70DAF33EB80663BF90863A94E&regTag=798646&sourcepage=register