Werkgroepen

WCS Werkgroepwerking

WCS Belgiƫ biedt haar werkgroepleden via intervisiemomenten, opleidings- en netwerkdagen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren in de wondzorg en om een wondzorgnetwerk uit te bouwen. WCS biedt ruimte om te delen waar je mee bezig bent en te leren van elkaar.

Ook kunnen werkgroepleden samen dingen ontwikkelen via ad hoc werkgroepen. We organiseren twee ad hoc werkgroepen per jaar waarbij wordt gewerkt rond actuele wondzorgthema's. Vanuit deze werkgroep wordt rond elk thema een praktische richtlijn of poster ontwikkeld die bruikbaar is voor elk van ons in de dagelijkse praktijk. Deze informatie zal ook verspreid worden via publicaties, door de organisatie van wondzorgevents en workshops en zal ook terug te vinden zijn op deze website.

De verwachting van een werkgroeplid is dat je je engageert om de werking van WCS mee te dragen en mee te werken aan de verschillende opleidingen en werkgroepen die WCS organiseert. Anderzijds ondersteun of participeer je ook aan de wondzorgevents en het tweejaarlijkse WCS congres.

Ben je een zorgverlener met expertise in de wondzorg en heb je hiervoor interesse? Dan kan je je kandidaat stellen om WCS werkgroeplid te worden. Dit kan door een schriftelijke motivatie te richten aan een van de bestuursleden of via het contactformulier.

Is je interesse geprikkeld, maar lijkt dit voor jou net een stapje te ver? Neem dan zeker eens een kijkje op onze pagina over het regionaal overlegplatform.

WCS Werkgroepleden

Onderstaande werkgroepleden zijn momenteel verbonden aan WCS Belgiƫ:

Naam Instelling Plaats
Busschots Ellen UZ Leuven Leuven
Calmeyn Klaas AZ Delta Roeselare
Claessen Hilde Wit-Gele Kruis Antwerpen
Cappelier Paul AZ Sint-Jan Brugge
Cortebeeck Koen GZA Ziekenhuizen Antwerpen
de Graaf Annelies UZ Leuven Leuven
Decavele Lieven Het huis van verzorging Opwijk
Dekeyzere Marleen Eerstelijnszorg Kortrijk
Duboccage Guy Eerstelijnszorg Menen
Evens Sylvie Altrio Vlaanderen
Goffin Ruud St. Trudo Ziekenthuis Sint-Truiden
Himpe Marie-Line AZ Groeninge Kortrijk
Lescrauwaet Lisa Ziekenhuis Oost-Limburg Genk
Nys Magali RZ Heilig Hart Tienen
Smet Steven UZ Gent Gent
Spinnael Jeanine UZ Brussel Brussel
Stijven Suzanne Wit-Gele Kruis Limburg
Van Bever Leen JESSA Ziekenhuis Hasselt
Vlayen Sonja UZ Antwerpen (pensioen) Antwerpen
Vandergheynst Nathalie AZ Maria Middelares Gent
Verpaelst Nele Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen
Weedaege Heidi VIVES Hogeschool Kortrijk
Weyler Danny Ziekenhuis Netwerk Antwerpen Antwerpen
v.l.n.r. Adinda Toppets (Bestuur)- Kristel Schols (Voorzitter) - Ruud Goffin - Valerie Hanssens (Bestuur)- Roald Nelissen (Penningmeester)- Jeanine Spinnael - Magali Nys - Guy Duboccage - Klaas Calmeyn - Suzanne Stijven - Leen Van Bever - Ellen Busschots - Marleen Dekeyzere - Eric Roovers (Bestuur) - Kris Bernaerts (Ondervoorzitter)- Lieven Decavele - Danny Weyler - Heidi Weedeage - Koen Cortebeeck - Lisa Lescrauwaet - Michiel Claes (Secretaris) - Marie-Line Himpe

Niet op de foto: Hilde Claessen - Annelies de Graaf - Evens Sylvie - Nathalie Vandergheynst - Nele Verpaelst - Sonja Vlayen